Rosacea-behandling

bilde

Rosacea-behandling

Det er ikke mulig å bli kvitt rosacea permanent, men ved Arendal Hudklinikk kan vi hjelpe deg med å redusere din rosacea.

Er du usikker på om behandlingen kan gi deg de resultatene du ønsker? Da er du hjertelig velkommen til en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige behandlere.

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødhet i ansiktshuden, særlig sentralt i ansiktet. Det er ikke uvanlig å se utvidede og sprengte blodkar i huden, og en del opplever også å få kviser i det røde området. Hudforandringene kommer ofte i utbrudd som kan utløses av kraftig sollys, kulde, varme, vind, stress, irriterende kjemikalier på huden, varm mat og drikke, sterkt krydder og alkohol.  Rosacea kan for mange være svært sjenerende og plagsomt. Da kan vi hjelpe med rosacea-behandling.

Det er ikke mulig å bli kvitt rosacea permanent, men ved Arendal Hudklinikk kan vi hjelpe deg med å redusere din rosacea. Våre kosmetiske sykepleier er utdannet innen dermatologi og har bred kunnskap om, og lang erfaring med behandling av rosacea.

Ved Arendal Hudklinikk kombinerer vi gjerne flere behandlingstyper for optimalt resultat ved rosacea-behandling. Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for deg og din hud.

Rosacea behandles med en eller flere av følgende behandlinger: kjemisk peel (hudpleie), microneedling, mesoterapi, botulinumtoksin A, i kombinasjon med skreddersydde hudprodukter hjemme.

bilde
bilde

Hudprogram: 

Vi anbefaler alltid kombinert bruk med en av våre medisinske hudpleieserier for best resultat når vi gjør rosacea-behandling. En krem som roer ned inflammasjon og bygger opp hudens barriere er svært fordelaktig både for rosacea type 1 og 2. Vår kosmetisk dermatologiske sykepleier vil veilede deg og skreddersy et hjemmeprogram tilpasset din hudtilstand. I noen tilfeller kan det også være aktuelt med reseptbelagte midler. Du vil da kunne henvises til vår lege som kan foreskrive enten reseptbelagt krem, eller medikamentell behandling. 

Kjemisk peel: 

Kjemiske peelinger har en løsning av ingredienser som har lavere PH-verdi enn huden selv har. Huden opplever behandlingen som en mild skade, og svarer med å igangsette en rekke reparasjonsprosesser som gir en hudforbedring. De ulike kjemiske peelingene har hver sine unike egenskaper, og ved rosacea vil man ofte velge peelinger som virker betennelsesdempende, talghemmende og styrkende.  

Antall behandlinger avhenger av hvilken peel som velges, om peelingen kombineres med andre behandlingstyper, samt sykdomsbilde, men vi anbefaler ofte en behandlingsrekke på 3-4 peelinger med to til fire ukers mellomrom. 

Microneedling:

Microneedling er en avansert fraksjonert behandling som er designet for å fremprovosere en tilhelingsrespons i huden. Behandlingen går ut på å lage mikrokanaler i forskjellige hudlag hvor tilpassede næringsstoffer sluses ned og blir tatt opp av dypereliggende hudceller. Mikroneedling har vist seg å ha god effekt på rosacea, og er særlig fordelaktig da behandlingen ikke fremprovoserer varmeutvikling i huden. Nålene som brukes ved needling vil styrke karveggene og øke tykkelsen av epidermis (overhuden).

Mesoterapi

Mesoterapi er vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som injiseres rett under hudoverflaten. Huden tilføres et næringskompleks bestående av hyaluronsyre, vitaminer, peptider, aminosyrer, co-ezymer, mineraler og antioksidanter. Behandlingen skreddersys sykdomsbilde, og ved rosacea velges gjerne ingredienser som vil dempe rødhet og inflammasjon, styrke karveggene og den generelle hudhelsen. 

Effekten sees med det samme, men best etter 1-2 uker etter behandlingen. Vi anbefaler 3-6 behandlinger, da dette vil gi en langvarig effekt i huden. Mesoterapi kombineres ofte svært fordelaktig med microneedling. 

Etter fullført behandlingskur kan resultatet opprettholdes ved å ta vedlikeholdsbehandling et par ganger i året.

Botulinumtoxin A:

Botox injisert som mesoterapi, altså rett under hudoverflaten i mikro-injeksjoner, har vist seg å effektivt dempe rødhet og roe ned talgproduksjon. Mange opplever en signifikant reduksjon av rødhet i 4-6 måneder etter behandlingen.

Rosacea-behandling

kr 1490,-

Bestill time
Før behandlingen

Det er vanligvis ingen nødvendige forberedelser du trenger å gjøre før du kommer, med mindre noe er avtalt med din behandler.

Når du kommer til klinikken, fyller du ut et egenerklæringsskjema, hvor vi bl.a. kartlegger om det er noen forhold vi må være obs på i valg av type hudpleie eller ting vi bør vite om før vi begynner. 

Selve behandlingen

Hvordan selve behandlingen foregår avhenger av hvilken behandling som blir utført. Din behandler vil informere deg grundig i forkant av behandlingen.

Etter behandlingen

Det er vanligvis få ting du skal passe på etter behandlingen, og behandleren din vil gi deg grundig informasjon før du forlater klinikken. Noen ganger skal du være forsiktig med direkte soleksponering i ansiktet samme dag, unngå å bruke produkter som inneholder syrer de første dagene eller la være å rense og påføre flere produkter samme dag. Dette avhenger av hvilken behandling du har fått.

Før-/etterbilder

Bilder kommer snart…

Inntil vi får lagt ut bilder, kontakt klinikken for før-/etterbilder.

Kontaktskjema

  Kundetilbakemeldinger

  Veldig fornøyd!

  Jeg har aldri vært på en kosmetisk klinikk før, for jeg har aldri turt å tenke på å ta slike behandlinger. På Arendal Hudklinikk ble jeg møtt av ei blid dame, som tok seg god tid og forklarte meg alt på en enkel måte. Har nå tatt flere behandlinger, og er så fornøyd!

  Ann-Lise, 52 år

  Godt for kroppen.

  Har fått god hjelp med stive muskler, og en trøblete rygg. Er nå fast inventar på klinikken hver 3. uke, og kan anbefale alle massasje på Arendal Hudklinikk.

  Steinar, 46år

  Vi kommer tilbake.

  Reiser helt fra Kristiansand med et par venninner for å ta behandling, og det er virkelig verdt turen! Flinkere damer skal du lete lenge etter!

  Oda, 48år

  Dyktig og profesjonell!

  Dyktig og profesjonell! En meget god opplevelse og jeg er strålende fornøyd!

  Anja, 58 år

  Nytt favorittsted!

  Utrolig behagelig og godt ivaretatt behandlinger man har behov/ønsker. God samtale i forkant. Anbefales, absolutt!

  Ragnhild, 38 år

  Andre behandlinger